Екскурзия до Хърватска, Черна Гора, Албания и Македония – 21.04.2018 – 27.04.2018

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН – Отпътуване в 05.00ч. от спирката пред стадион „Младост“в гр.Хасково, 06.15ч. от хотел “Тримонциум” в гр.Пловдив, 08.30ч. от стадион “Васил Левски” в гр.София за Хърватска. Пристигане и разглеждане на Загреб – централният площад “Бан Йелачич”, Стария град, Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – 22.04 – Закуска. Отпътуване и разглеждане на Плитвичките езера. Паркът е най-големия природен резерват на Хърватия. Отпътуване и разглеждане на Задар. Старият град е красиво разположен на полуостров с отчасти запазени крепостни стени и руини от Римски форум от времето на император Август. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 23.04 – Закуска. Отпътуване за Трогир. На малкия остров има около 10 църкви, множество запазени дворци и обществени сгради от 13 до 17 век. Отпътуване и разглеждане Сплит. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 24.04 – Закуска. Туристическата обиколка на Дубровник ще ни запознае с хилядолетната история и богата култура на града. По желание – екскурзия с корабче до романтичния и вечно зелен остров Локрум. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 25.04 – Закуска. Отпътуване за Черна гора. Разглеждане на Котор, съхранил типичния облик на средновековен средиземноморски град. Отпътуване за Будванската ривиера. Разглеждане на Будва. Отпътуване и разглеждане на Шкодра. Отпътуване за Дурас. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН –26.04 – Закуска. Разходка в старата част на Дурас. Посещение на амфитеатъра и чаршията със сувенири. Отпътуване за Тирана. Панорамна и пешеходна обиколка: джамията на Етем бей, паметника на Скендербек, Историческия музей, Операта. Пешеходната обиколка завършва с посещение на Скай тауър, откъдето се открива невероятна гледка към Тирана, а при ясно време се вижда и Дурас. Отпътуване за Елбасан – третият по големина град в Албания. Отпътуване за Охрид. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН –27.04 – Закуска. Разглеждане на Охрид. Разходка в старата част на града: паметника на братята Кирил и Методий, църквите“Света София“, „Свети Пантелеймон“,“Света Богородица Перивлепта“ и Самуиловата крепост. Отпътуване за България. По пътя кратка разходка в центъра на Скопие. Късно вечерта пристигане в България.

 

ЦЕНА: 695,00 лв

Цената включва :

  • 6 нощувки със закуски и 4-вечери в хотел;
  • Автобусен транспорт;
  • Екскурзоводски услуги;
  • Застраховка за лица до 65 години;

За контакти:0899 198 881; 0878 695 694; office@dani-pp.com