Кападокия – вълшебна, неповторима и величествена – 30.03.2024 – 05.04.2024 и 30.04.2024 – 06.05.204

ПРОГРАМА:

Ден1: Отпътуване от Хасково в 21,00ч. в посока град Ескишехир. Нощен преход.

Ден2: Пристигане рано сутринта в един от най-бързо развиващите се градове в страната – Ескишехир – известен като „Турската Венеция“ и родно място на Настрадин Ходжа. млн. По желание: Панорамна обиколка на града с местен екскурзовод, включваща: етнографския комплекс „Одунпазаръ“, който напомня на Копривщица/входната такса НЕ е включена в цената/; „Куршунлу“ джамия; Музеят на восъчните фигури „Ялмаз Буюкерчен“ /входната такса НЕ е включена в цената/.
Свободно време за разходка с гондола по изкуствено прокопаните канали на река Порсук, по подобие на Венеция. Свободно време. По желание и срещу заплащане полудневна екскурзия до парка „Сазова“, където се намират: впечатляващият приказен замък, напомнящ за Дисниленд, азиатският „Миниатюрк“ с 32 макета, най-новият зоопарк „Ескишехир“ с 234 обитатели, построен през 2017 г. На територията на зоопарка има Тропически изследователски център, Японска градина, Къща на папагалите и др. Връщане в хотела. /Вечеря/.
Нощувка.

Ден3: Закуска в хотела. Отпътуване за Кападокия – феноменална област, където мистиката прекрасно допълва природните феномени, а хората са съхранили култура и вековни традиции, предавани през поколенията. По пътя – спирка за снимки при второто по големина солено езеро Туз, което е разположено на 900 м. надморска височина.Посещение на подземният град Каймъкла и настаняване в хотел 4*.
Възможности за желаещите: Вечеря в хотела или срещу допълнително заплащане – „Турска вечер“ /програма с танци и вечеря по меню/.
Нощувка.

Ден4: Рано сутринта, към 5.00 ч., по желание и срещу допълнително заплащане – полет с балон, ако климатичните условия го позволяват*. Закуска в хотела.
Целодневна екскурзия с посещение на три невероятни места.
Разглеждане на  Ючхисар, чиято висока скала, наподобяваща крепост, разкрива невероятна гледка. Следващата ни спирка е Гьореме – природен музей на открито. По пътя за градчето Аванос, което е считано за лоното на грънчарството, ще направим спирка в Долината на монасите /Paşabağı/, която е музей на открито с три долини и с няколкото селища, разположени в скалните комини, в които също са живели ранни християни, намерили тук убежище от гоненията на римските войници.
По желание и срещу допълнително заплащане: посещение на шоу “Въртящите се дервиши“ в един от най-внушителните Кервансараи – “Сарухан“, построен през 1249 г. или връщане към град Юргюп – едно от най-старите селища в района, известно с винарството си и с традициите си в ръчното тъкане на килими. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

5Ден: Закуска в хотела. Отпътуване за вторият по големина град и столица на Република Турция – Анкара. Панорамна обиколка на града с местен екскурзовод, включваща: Мавзолея на Мустафа Кемал Ататюрк, Националния площад с конната статуя на Ататюрк, Цитаделата, Колоната на Юлиан и възможност за разглеждане на Музея на „Анатолийските цивилизации“ / входните такси НЕ са включени в цената/.  Настаняване в хотел 4*. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

6Ден: Закуска в хотела. Отпътуване за Истанбул. Автобусна панорамна обиколка на Истанбул с лицензиран екскурзовод на български език, при влизане в града. Обиколката минава покрай новия султански дворец Долмабахче и през Азиатския бряг, по един от въжените мостове над Босфора. Връщане в Европа, отново по моста над Босфора.  По желание и срещу допълнително заплащане – нощен тур на яхта „Ориент Босфорус“ ( при мнимум 15 туриста). Настаняване в хотел 4*. Нощувка.

7Ден:
Закуска в хотела. Бонус!!! Посещение на реновираната българска желязна църква „Свети Стефан“

ЦЕНА:

Дата Нощувки Единично настаняване 1 възрастен + 1 дете (6 до 12 години) 2 възрастни 2 възр. + дете
( 6 – 11.99 )
3 възр.
30.03.2024 5 889лв. 1343лв. 1397лв. 1860лв. 2022лв.
30.04.2024 5 889лв. 1343лв. 1397лв. 1860лв. 2022лв.