Кападокия – вълшебна, неповторима и величествена – 25.11.2022 – 30.11.2022г.

ПРОГРАМА:

Ден1: Отпътуване от София, автогара „Сердика“ в 18:00 ч.,  от Пазарджик – бензиностанция ШЕЛ на АМ Хемус в 19:00 ч. от Пловдив – бензиностанция OMV в 20:00 ч. до хотел Санкт Петербург  и от Хасково в 20:30ч. в посока Ескишехир.
Нощен преход.

Ден2: Пристигане рано сутринта в един от най-бързо развиващите се градове в страната – Ескишехир – известен като „Турската Венеция“. Възможност за допълнителни екскурзии: Панорамна обиколка на града Ескишехир /в превод „Стар град“/ с местен екскурзовод, включваща: етнографския комплекс „Одунпазаръ“, който напомня на Копривщица/входната такса НЕ е включена в цената/; „Куршунлу“ джамия; Музеят на восъчните фигури „Ялмаз Буюкерчен“  /входната такса НЕ е включена в цената/.
Свободно време за разходка с гондола по изкуствено прокопаните канали на река Порсук, по подобие на Венеция. Свободно време.

ИЛИ

По желание и срещу заплащане полудневна екскурзия до парка „Сазова“, където се намират: впечатляващият приказен замък, напомнящ за Дисниленд, азиатският „Миниатюрк“ с 32 макета, най-новият зоопарк „Ескишехир“ с 234 обитатели, построен през 2017 г. На територията на зоопарка има Тропически изследователски център, Японска градина, Къща на папагалите и др.

Ден 3:Закуска в хотела. Отпътуване за Кападокия – феноменална област, където мистиката прекрасно допълва природните феномени, а хората са съхранили култура и вековни традиции, предавани през поколенията. По пътя ¬– спирка за снимки при второто по големина солено езеро Туз, което е разположено на 900 м. надморска височина.
Посещение на подземния град Каймаклъ, служил за убежище на хората при нападения през вековете /входната такса НЕ е включена в цената/.
Настаняване в хотел 3*.
Възможности за желаещите:

Вечеря в хотела.

ИЛИ

По желание и срещу допълнително заплащане – „Турска вечер “ /програма с танци и вечеря на меню/.
Нощувка.

Ден 4: Рано сутринта, към 5:00 ч., по желание и срещу допълнително заплащане – полет с балон, ако климатичните условия го позволяват. Цената е около 160 евро и зависи от броя на записалите се.
Закуска в хотела. Целодневна екскурзия с посещение на три невероятни места. Стартира с Ючхисар, чиято висока скала, наподобяваща крепост, разкрива невероятна гледка към почти цялата област. В скалата, на около 25 етажа, са издълбани манастири, църкви и жилища /входната такса НЕ е включена в цената/. Следващата ни спирка, която ще Ви потопи в магията на Кападокия, е Гьореме – природен музей на открито, който е обект на ЮНЕСКО и е разположен в сърцето на магичните „каменни комини“ /входната такса НЕ е включена в цената/.
По пътя за градчето Аванос, което е считано за лоното на грънчарството, ще направим спирка в Долината на монасите /Paşabağı/, която е музей на открито с три долини и с няколкото селища, разположени в скалните комини, в които също са живели ранни християни, намерили тук убежище от гоненията на римските войници /НЕ се посещават обекти по пътя/. В град Аванос ще имате възможност да изпитате грънчарските си умения в местно ателие.
Възможности за желаещите:
По желание и срещу допълнително заплащане: посещение на шоу “Въртящите се дервиши“ в един от най-внушителните Кервансараи – “Сарухан“, построен през 1249 г.

ИЛИ

Връщане към град Юргюп – едно от най-старите селища в района, известно с винарството си и с традициите си в ръчното тъкане на килими.
Връщане в хотела.  Вечеря.  Нощувка.

Ден 5: Закуска в хотела.Отпътуване за Истанбул – сутринта около 07:30 ч. Бонус!!! Автобусна панорамна обиколка на Истанбул с лицензиран екскурзовод на български език, при влизане в града. Обиколката минава покрай новия султански дворец Долмабахче и през Азиатския бряг, по един от въжените мостове над Босфора. Връщане в Европа, отново по моста над Босфора.  По желание и срещу допълнително заплащане – нощен тур на яхта „Ориент Босфорус“ с включени богата и разнообразна вечеря, шоу програма, трансфер (при минимум 15 записани туристи).
Настаняване в хотел 3* или 4*. Нощувка.

Ден 6:Закуска в хотела. В 08:00 ч. – отпътуване за България.
Бонус!!! Посещение на реновираната българска желязна църква „Свети Стефан“. Кратка спирка в град Одрин с възможност за последни покупки от закрития базар при джамията Селимие. Пристигане късно вечерта.

ПРОМО ЦЕНА ДО 30.09.2022: 439,00ЛВ.

* Моля имайте предвид, че са възможни изменения в последователността на посещенията по програмата, в зависимост от климатичните условия или натовареността на обектите.

Цените включват:

 • Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания;
 • 1 нощувка със закуска в Ескишехир 3* или 4*;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Кападокия в хотел 3* или 4*;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* или 4* в Истанбул в европейската част – Фатих / Лалели / Аксарай;
 • Панорамна обиколка на град Ескишехир, наречен още „Турската Венеция“ с лицензиран екскурзовод на български език;
 • Посещение на соленото езеро Туз, подземния град Каймаклъ, крепостта Учхисар, музеят на открито Гьореме, Долината на Монасите, град Аванос и град Юргюп /входните такси на обектите не са включени в цената/;
 • Бонус!!! Панорамна обиколка на Истанбул с автобус и посещение на българска желязна църква „Свети Стефан“ с лицензиран екскурзовод на български език;
 • Посещение на град Одрин;
 • Всички пътни и магистрални такси по програмата;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5 000 еврo (покрива Ковид-19) за лица до 64 г. вкл.

Цените НЕ включват:

 • PCR или БЪРЗ АНТИГЕН тест при влизане в Турция (ако се изискват такива към датата на пътуване);
 • PCR или БЪРЗ АНТИГЕН тест при връщане в България (ако се изискват такива към датата на прибиране);
 • Входни такси за посещаваните обекти:
  – Обекти в Ескишехир: Музеят на восъчните фигури „Ялмаз Буюкерчен“ – 25 TRL; разходка с гондола по каналите на река Порсук – 75 TRL до 4 човека; парка „Сазова“ – 10 евро; Приказният замък: 15 TRL; „Миниатюрк“ – 15 TRL; зоопарк „Ескишехир”: 15 TRL;
  – Обекти в Кападокия: Подземния град Каймаклъ – 75 TRL; Гьореме, музей на открито – 125 TRL; Тъмната църква в Гьореме – 40 TRL; Крепостта в Ючхисар – 10 TRL.
 • „Турска вечер“ в Кападокия – ориенталски танци и вечеря по меню – ок. 35 евро на човек.
 • Шоу на “Въртящите се дервиши “ в Кервансарай „Сарухан“: 45-минутна програма с включен транспорт – около 30 евро на човек.
 • Полет с балон над Кападокия – продължителност ок. 1 час, с включен трансфер и чаша шампанско за финал. Цена около 160 евро на човек. /зависи от броя на записалите се и натовареността на обекта/;
 • Нощен тур с яхта „Ориент Босфорус“ в Истанбул – с включени богата и разнообразна вечеря, шоу програма и трансфер: 50 евро (при минимум 15 записани туристи);
 • Доплащане за медицинска застраховка:
  – Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 г. до 74 г. (покрива Ковид-19) – 4 лв. на човек;
  – Доплащане за медицинска застраховка за лица от 75 г. до 85 г. (покрива Ковид-19) – 16 лв. на човек;
 • Доплащане за застраховка „Отмяна на пътуване“ – доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулации.
 • Доплащане за предни места в автобуса (I, II и III ред) – 20 лв.;
 • Разходи от личен характер.
 • Всички цени за входни такси и допълнителни мероприятия са ориентировъчни и подлежат на препотвърждение към датата на пътуване.