ШУМЕН, МАДАРА, ПЛИСКА, ПРЕСЛАВ, „ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК“, ПОБИТИ КАМЪНИ, ВАРНА – 30.10.2021 – 31.10.2021

Програма:

  1. Отпътуване от гр. Хасково в 05,30ч. от „Кауфланд” в посока Шумен. Пристигане на Мадара. Кратка разходка из Националния историко – археологически резерват „Мадара“. Обгърната с невероятни легенди тази разходка ще премине през пещери, скални параклиси,  складове за зърно и ще отведе до конника. Този, който от 8 век пази скалите и няма аналог в Европа. Отпътуване за Плиска. Разглеждане на Исторически комплекс „Двор на Кирилицата„ и НАИР“ Плиска“ – Първата Столица.
  2. Отпътуване за Велики Преслав. Посещение на музея, където можете да се насладите на  изяществото на Преславското съкровище. Отпътуване за Шумен. Разглеждане на Мемориален комплекс “Създатели на българската държава“.
  3. Настаняване в хотел в Шумен. По желание пешеходна екскурзия по Ареал Старият Шумен. Сгради от различни епохи, съхранили тайни и интересни истории. Нощувка.
  4. Втори ден: Закуска.
  5. Отпътуване за Неофит Рилски. Разглеждане на Историческия парк. Разходка в защитената местност Побити камъни.
  6. Отпътуване за Варна. Панорамна обиколка на града. Пешеходна екскурзия в централната част на Морската столица от площад ”Кирил и Методий”   до входа на Морската градина. Посещение на катедралата „ Св. Успение Богородично”.
  7. Отпътуване следобяд за Хасково. Късно вечерта пристигане в Хасково.

Цена – 80,00 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

– транспорт с луксозен автобус;

– 1 нощувка с включена закуска в хотели 2* / 3*;

– екскурзовод;